Telefon: +36 30 719 07 17

Email: info@puksaedit.hu

TORTA KÍNÁLAT

Ha szeretnél tőlem dísztortát rendelni, az alábbi ízekben tudom neked elkészíteni.

 

KLASSZIKUS ÍZEK

Danobius torta – Emlékek íze. Szüleink cukrászdájában az egyik legközkedveltebb sütemény, torta formában. Vékony piskóta lapon lágy kefíres túrókrém, amit eper és piros zselé zár le.

 

Dió torta – Diós felvert, citromhéjjal és rummal megbolondított diókrém.

Dobos torta – Vékony felvert lapok között kakaóvajas krém és a jellegzetes, roppanó tető.

Eszterházy torta – A jellegzetes díszítése fondant és csokoládé párosítása, ami alatt savanykás házi baracklekvár lapul. A diós felvert lapokra pedig lágy, tejszínes vanília krém simul. Vannak dolgok, amelyeken nincs értelme változtatni, mert úgy jó, ahogy kitalálták.

Fekete erdő torta – Kakaós piskóta lapok között savanykás, fűszeres meggyragu, amit körkörösen körül ölel a cseresznyepálinkás-, és kakaós tejszínhab.

Florida – Florida torta a környéken édesapám nevéhez fűződik, azon belül is egy versenyhez. Puha piskótán barack szeletek, vajjal lágyított főzött vanília krém és tejszínhab.

Kastély torta – Kulőr/kolleres piskóta lapok között tejszínnel lágyított konyakos karamell krém, amit egy vékony karamell réteg zár le.

Lúdláb torta – Párizsi krém és konyakos meggy, roppanó csokoládéval bevonva.

Orosz torta – Piskóta lapok között légies vanília krém, rumos mazsola és a hófehér tejszínhab, amely gyönyörű ruhaként takarja az egész tortát.

Puncs torta – Dupla piskótás, rumos, szaftos puncs töltelék, rózsaszín selymes fondanttal és savanykás bogyós gyümölcsökkel a tetején.

Rigó Jancsi – Két csokoládés piskótalap között lágy tejszínhabos csokoládé krém, vékony étcsokoládés máz, amelybe forró késsel csíkokat húzok és a csillagcsöves stuffok.

Rokokó torta – Főzött csokoládé krém, kakaós piskóta, roppanó csokoládé és a rokokó díszítés.

Sacher – Forró baracklekvárral áztatott csokoládés felvert és csillogó, lágy csokoládés külső.

Stefánia torta – Vékony felvert lapok között csokoládékrém simul és a torta tetejét kakaópor borítja.

Svédvanília – Vékony piskóta lapok között ananászos vanília krém.

MOUSSE,- ÉS EGYÉB TORTÁK

Caribic álom – Könnyű tejcsokoládé mousse, hőfehér kókuszos betét és passió gyümölcs.

Citrus – Lime, narancs, citrom és egy vékony grapefruit curd.

Dé 40 (2024) – Lencselisztes piskótán egy mézzel, citromos kakukkfűvel ízesített, illatos Otello boros aranyhomoki meggyragu, fehércsokoládés krém,amit egy tejszínnel lazított savanykás meggyes krém.

 

Eper mousse – Olasz piskóta eper kompóttal megsimogatva, zamatos eper betét és egy könnyed, légies eper mousse, amit vékony fehércsokoládé réteg zár le.


Erdei gyümölcs és fehércsokoládé – Kakaós nehéz felvert, tejszínnel lágyított gyümölcsös krém, amelyben egy “erdei” ragu és a selymes fehércsokoládés mousse.

Fehércsokoládés menta – Étcsokoládés felvert lapon hűsítő, különleges mentakrém, amit egy vékony, csillogós fehércsokoládé réteg zár le.

Fehércsokis túró mousse és citromos cremuex – Puha piskótán fehércsokoládéval lágyított könnyű túrókrém és egy csillogó citromsárga selymes, savanykás citromos réteg.

Fűszeres körte karamellel (Őszi melengető) – Kakaós piskótán, selymes csokoládékrém, fűszeres körte szeletek vajkaramellel megsimogatva és csillogó csokoládé külső.

Gesztenye torta és rumos meggy (őszies) – Csokoládés piskóta, lágy gesztenye mousse, párizsi krém és rumban áztatott meggy…

Három csokis – Kakaós piskótán fehércsokoládé-, tejcsokoládé-, és étcsokoládé mousse és egy gyönyörű fényű étcsokoládés tükörglazúr.

Három joghurtos (Nyári hűsítő) – Kakaós piskóta lapon erdei gyümölcs-, eper-, és egy joghurtos réteg.

Kávé mousse – Selymes lágy krém öleli körbe a már karakteresebb kávés réteget, majd az egész kompozícióra egy karamelles csokoládés korona került.

Kefíres túrókrém és sárgabarack – Genovai piskóta házi baracklekvárral megsimogatva, kefires túrókrém, egy gyönyörű sárga réteg és a lágyan hullámozó tejszínhab.

Konyakos Trüffel krém, fűszeres almával (Őszi kedvcsináló) – Kakaós piskótán forró alma lekvár, lágy textúrájú konyakos csokoládékrém, fűszeres alma réteg és csillogó csokoládé külső. Kakaós piskótán forró alma lekvár, lágy textúrájú konyakos csokoládékrém, amelynek a páratlanságát az alma és a fahéj örök idő óta tartó egymás iránti szeretete adja meg. Én azért kiegészítettem még néhány fűszerrel ezt a tökéletes szeretetet.

 

Málna-citrom – Nyári hűsítő könnyedség. Citromhéjas olasz piskóta, selymes hófehér joghurt rétegek, citrommal és málnával bolondítva. 


Málna ganache a karakteres – A selymes étcsokoládé, a savanykás málna tökéletes kiegészítői egymásnak. Ebből a párosból létrejött egy fantasztikus krém.

Málna Sacher a felejthetetlen – Csokoládés málna ganache, savanykás málna szósz és a lágy étcsokoládés krém… A málna és a csokoládé barátságából fantasztikus dolgokat lehet kihozni.

 

Menta és csokoládé – Kakaós piskóta, étcsokoládé cremuex és a selymes menta krém, amelyben ez a csodás fűszernövény diszkréten mutatja meg aromáját.


Menta-Lime – Hűsítő fehércsokoládés menta krém és lime cremuex.

Pisztácia-fehércsokoládé és ribizli – Puha vajas piskóta lapon könnyű fehércsokoládé krém, savanykás ribizli réteg és egy tejszínnel lágyított saját recept alapján készített pisztácia paszta.

Répatorta, nem csak ünnepekre – Barnacukor, sárgarépa, gyömbér dió és sok más finomság megsütve.

Sárgabarackos-diplomatakrémes- joghurtos – Genoise piskóta, vaníliás diplomata krém, vékony sárgabarackos ragu, végül egy barackos mousse és zárásként sárgabarack zselé.

Szilva mousse (Őszies) – Mákos piskóta, fűszeres szilva krém és végül egy vékony étcsokoládé réteg.

Tejcsokoládé mousse – Kakaós piskótán lágy csokoládé mousse majd egy csillogó fényű tejcsokis réteg és aranyló törökmogyoró.

Vanília-málna – Vanília krém és a fűszeres savanykás málna találkozása.