A sütés sokkal több, mint készíteni valami finomságot.
Engem hatalmas örömmel tölt el a munkám hiszen, ha másoknak sütünk, akkor kifejezhetjük érzelmeinket és megélhetjük a kreativitásunkat is. Fontos, hogy az általam készített torták, sütemények minősége maximálisan engem tükrözzenek, érezhető legyen bennük a szakmai tudás, elhivatottság és a szeretet. Szakmai vagy személyes fejlődésem, csakis akkor hatásos és eredményes, ha képes vagyok egyedit és maradandót alkotni.
Az évek alatt szerzett tudás, tapasztalás, tanulás és a megerősítések mind hozzájárultak ahhoz, hogy – kialakuljon a saját termékpalettám és a stílusjegyeim. Számomra nagyon fontos a klasszikus cukrászat. Ennek tudatában igyekeztem és igyekszem kombinálni a francia cukrászat elemeivel, nem elfeledve, hanem megőrizve szépségét és fontosságát.
Az általam készített termékeknek rólam kell képet mutatni, azáltal, hogy benne van a lelkem és a tudásom, különben csak egy „tucat” termék lenne.
„Ha másoknak sütünk, saját magunkkal is jót teszünk.” (Donna Pincus)
KRONOLÓGIA
Cukrászcsalád gyermekeként beleszülettem ebbe a gyönyörű szakmába és életem részévé is vált.
2010
Gerbeaud Süteménykészítő tanfolyam
Cukrász szakma megszerzése Gyakorlati helyek:
Gerbeaud Cukrászda Cukrászata Budapest – Juhos József Cukrászmester Puksa Ferenc Cukrászmester cukrászüzeme Dorog
2011
2012
Gundel Étterem Cukrászata Budapest
– Juhos József Cukrászmester
Karamell tanfolyam – Németh Zoltán
2012
2013
Édes Krémes weblap
Kézműves Cukrászatért Alapítvány
– Francia desszertek, Mini torták
Kemény Andrásné Mestercukrász
2014
2015
Közel 11 év multinacionális cégnél eltöltött idő után érkezett el a váltás ideje
Violet and the botanist, cukorvirágkészítés
– Hajnal Petra
2016
2017
Édes Rétes
Édes Rétes
2018
2019
Kézműves Cukrászatért Alapítvány,
Cake-Eclair-Tartlett
Kemény Andrásné Mestercukrász
Budapest Torta Akadémia, Silky Coat burkolat
– Mészáros Andrea
Mézeskalács táblácskák – Sárkány Zsuzsanna
Baba készítés – Papp Izabella
2019
2020
Eat Me Cake Boutique, torta burkoló krémek
– Vasas Nelli
Violet and the botanist, cukorvirág készítés
– Hajnal Petra
Egy korszak lezárult
2020
2022
Violet and the botanist, cukorvirág készítés
– Hajnal Petra
Cukrászmester képzés, Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara
“Nem csak a célt kell élvezni, hanem az oda vezető utat is.”